تبلیغات
&((بهترین وبلاگ من ))& همیشه لبخند بزن تا خوشگل ترین باشی - آشنایی با روش تهیه‌ی فرنی فََشْکََلْ گیلانی
 
&((بهترین وبلاگ من ))& همیشه لبخند بزن تا خوشگل ترین باشی
صفحه نخست            تماس با مدیر            پست الکترونیک           RSS            ATOM
درباره وبلاگ


سلام .من ناهید مدیر وبلاگ هستم خیلی خوشحالم که به وبلاگم سر زدین وممنون . تو وبلاگم هرچیزی از مطلب وخبر تا عکس و موسیقی وفیلم هستش من برای جمع آوری همشون وقت گذاشتم امیدوارم نظر گذاشتن رو فراموش نکنید
بازم به وبلاگم سر بزنید و نظر بزارید
تاریخ تأسیس وبلاگ :1/7/1392

مدیر وبلاگ : ناهید ف

98love.ir

نویسندگان

98love.ir

ای حافظ شیرازی! تو محرم هر رازی! تو را به خدا و به شاخ نباتت قسم می دهم که هر چه صلاح و مصلحت می بینی برایم آشکار و آرزوی مرا براورده سازی. ضمن اینکه شاید بهتر باشد برای شادی روح حافظ، صلوات یا فاتحه ای نثار نماییم!

فال حافظ شیرازی
فال حافظ

فرنی فشکل فرنی مخصوص گیلان است که از شیره‌ی حاصل از برنج ساییده به دست می‌آید.
 

 

مواد لازم برای 6 نفر:

برنج مرغوب ایرانی                     250 گرم

آب                                              حدود 3 پیمانه

گلاب                                           یک دوم پیمانه

شکر                                           160 گرم

شیر                                           800 میلی لیتر

پودر هل                                      یک دوم قاشق مرباخوری

تخم خرفه و پودر دارچین               برای تزیین

 

طرز تهیه:

* ابتدا برنج را 24 ساعت در آب خیس کنید. بعد آن را چند دور شسته و با 2 تا 3 قاشق غذاخوری گلاب در مخلوط کن بریزید. آن قدر با دستگاه برنج را بزنید تا حالت کش دار پیدا کند. نکته مهم در این مرحله این است که گلاب یا آب نباید به هیچ عنوان زیاد باشد چون حالت کش دار برنج از دست می‌رود.

* برنج زده شده را در ظرفی ریخته و کم کم آب به آن اضافه کنید تا مثل دوغ رقیق شود و با آب حل شود.

* این مایه‌ی رقیق را در یک پارچه حریر بسیار نازک یا توری پارچه ای با سوراخ‌های بسیار ریز و فشرده که کاسه ای زیر آن قرار داده‌اید بریزید. این کار را آهسته انجام دهید تا پارچه به درون کاسه سر نخورد. پارچه را از اطراف جمع کرده، با فشردن توری شیره برنج را بگیرید. این کار را 2 تا 3 بار انجام دهید تا مقدار بسیار کمی از نشاسته‌ی برنج باقی بماند. البته هر چقدر برنج شما زیادتر باشد تعداد دفعات انجام این کار نیز بیشتر طول خواهد کشید.

* شیره‌ی به دست آمده را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید و مرتب با قاشق چوبی هم بزنید. به هیچ عنوان دست از هم زدن نکشید چرا که بلافاصله می‌بندد و گلوله می‌شود.

* بعد از 4 دقیقه که شیره‌ی برنج داغ شد، کم کم شیر را به آن اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید.

* بعد از 10 تا 15 دقیقه که بوی خامی برنج از بین رفت شکر و گلاب را هم بیفزایید و آن قدر فرنی را هم بزنید تا رویه‌ی آن شروع به چروک شدن کند و حباب‌های درشت بزند و غلیظ شود. در این مرحله پودر هل را هم اضافه کرده و چند دور هم بزنید.

* فرنی را از روی حرارت برداشته و سریع در ظرف‌های از پیش آماده شده بریزید و با تخم خرفه و دارچین تزیین نمایید.

نکته :

١- این فرنی بعد از سرد شدن و داخل یخچال ماندن هم بسیار خوشمزه و لذیذ است و طعم آن اصلاً با فرنی تهیه شده با آرد برنج قابل مقایسه نیست.

2- شیر را به مقدار اضافه تر از آنچه که در دستور گفته شده کنار دست خود داشته باشید چون بنا به نوع برنج ممکن است شیر بیشتری احتیاج داشته باشید.

3- در شیوه سنتی بعد از هر بار گرفتن شیره‌ی برنج دوباره آن را در نمک یار با سنگ مخصوص می ساییدند تا دوباره کشدار شود. ولی به دلیل سخت و طولانی بودن این کار شما می‌توانید فقط همان بار اول آن را در مخلوط کن بزنید.

4- نمک یار سینی سفالی سنگینی است که برای ساییدن برنج، تهیه دلار و... در قدیم مورد استفاده قرار می‌گرفت.

5- سنگ نمک یار هم یک سنگ بزرگ تقریباً بیضی شکل است که با آن مواد را درون نمک یار می ساییدند.

6- برنج ساییده شده کش دار را فشکل می‌گویند.

7- فرنی فشکل فرنی مخصوص گیلان است که از شیره‌ی حاصل از برنج ساییده به دست می‌آید.

 





نوع مطلب :
برچسب ها : غذای محلی، غذای گیلانی، فرنی فشکل،
لینک های مرتبط :

شنبه 11 آبان 1392
سه شنبه 28 شهریور 1396 03:15 ق.ظ
Ahaa, its nice discussion on the topic of this article at this
place at this web site, I have read all that, so now me also commenting at this place.
شنبه 11 شهریور 1396 10:11 ب.ظ
Hi there to every body, it's my first pay a quick visit of this
webpage; this weblog consists of awesome and actually good data
for visitors.
چهارشنبه 6 اردیبهشت 1396 08:03 ب.ظ
Thanks for ones marvelous posting! I really enjoyed reading it, you're a
great author. I will ensure that I bookmark
your blog and will often come back sometime soon. I want to encourage you to ultimately continue your great work,
have a nice afternoon!
چهارشنبه 23 فروردین 1396 05:35 ب.ظ
Hi! Would you mind if I share your blog with my twitter
group? There's a lot of folks that I think would really appreciate your content.
Please let me know. Thank you
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
 
   

سایت عاشقانه 98 لاو

98love

سایت عاشقانه



کد کج شدن تصاویر